Курсове

Детски арт център „Приказка” организира курс – „Подготовка за конкурсните изпити по изобразително изкуство за средните художествени училища” (Художествената Гимназия за Изящни изкуства „Илия Петров”, за Художествената Гимназия за Приложни изкуства ”Св. Лука”, училища с разширено преподаване на изобразително и приложни изкуства.)

Курсът се състои от две части:
–    Основна част – подготовка за общия изпит – композиция на ръбести и овални тела (куб, паралелепипед, пирамида, цилиндър, кълбо).
–    Специална част – специализирана подготовка за художествени гимназии (при наличие на такива ученици) и специализиран за различните гимназии за приложни изкуства.
Работи се по различни видове задачи, според специфичните изисквания при кандидатстване в отделните гимназии, като: натюрморт – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др.; фигурална композиция – изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема; декоративна композиция – създаване на проект за десен, покривка и др. с цветни материали в зададен формат и др.
Форма на обучение – групово. Групата започва работа при минимум 5, максимум 10 ученика.  Гарантираме индивидуален подход, спрямо възрастта, целите и нуждите на курсиста. Независимо от момента на включване в групата, материалът се преподава от началото му. Курсът включва изучаване на различни графични и живописни техники, композиция, перспектива, цветознание, течения в изкуството. Подготовката е съобразена с изискванията за кандидатстване.
Обучението е подходящо и за ученици от 5 и 6 клас, които искат да се готвят от по-рано за изпитите по изобразително изкуство.

Нашият преподавател Мая Дочева завършва ВИИИ “Николай Павлович” – София през 1974г. и оттогава участва активно в художествения живот на страната. Член е на Съюза на българските Художници, преподавател по рисуване. Реализира самостоятелни изложби в София, Плевен, Ловеч, Севлиево, Козлодуй, Хасково и др.: 1984г.- Кувейт; 1985г.- Кувейт; 1988г.- Базел, Германия; 1989г.- Замъка Елмау , Германия; 1989г. – Мюнхен, Германия; 1990г. – Виена, Австрия; 1991г.- Лаксен Бург, Австрия; 2002г. – Братислава, Словакия; 2003г.- Будапеща, Унгария; 2003г. – София, България – Зала Средец; 2003 г. – Хасково, България; 2005г. – София, – Гранд хотел София; 2010г. – София, Зала България; 2012г. – Варна, Национална художествена галерия.
Картини на авторката са собственост на редица държавни и частни колекции, НХГ,СГХГ,ХГ в страната, банки, също и на колекционери от Япония, Кувейт, Германия, Испания, Австрия, САЩ, Русия и др.
Статии и интересни материали можете да намерите в нашия блог.
Занимания:
Събота:

09.00 ч. – 13.00 ч. – 4 часа

09.00 – 14.00 ч. – 5 часа
месечни такси : 4 часа – 80 лв.

5 часа – 100 лв.
Таксите се заплащат в началото на периода, на място, в центъра или по банков път. Центърът не възстановява суми за неизползвани такси.

Курс по испански език за деца – подготвителен клас (5 – 7 год.)
Децата се учат чрез игрови занимания да говорят на испански език за света, който ги заобикаля, за интересите, игрите, приятелите, семейството си и т.н. Курсът е структуриран предвид специфичната форма на обучение и предвид комуникативните нужди на децата на тази възраст.

Заниманията се провеждат три пъти седмично – понеделник, сряда, петък, в рамките на 2 астрономически часа, с големи почивки за хапване и игри.

Часовете ще бъдат съобразени с конкретните изисквания на оформилата се група, не по-малка от 5 деца.
Месечна такса – 120 лв.
Плащането на таксата е в началото на периода, при нас в центъра или по банков път.
Центърът не възстановява суми за неизползвани такси.
Предстоят курсове за деца – подготвителен клас (5 – 7 год.) по английски, френски, италиански.
Предстоят курсове по езиците за най-малките – 3 – 5 год.

 

  • www.prikazkabg.com
  • Приятели

    245-na-160